Pomaly to bude 20 rokov, čo som prvý krát prišla na Tenerife. Prvý krát som ochutnala z Barraquito kávy v jednej malej dedinke Garachico, presnejšie s výhľadom na Garachico. Podľa domácich sa šíri legenda o jej zrodení podporovaná aj historikmi. Jeden muž hľadal takú kávu, ktorá by presne naplnila jeho chute. Preto povedal barmanovi, ak mu teraz urobí najlepšiu kávu, tak do konca života ostane jeho pravidelným hosťom. O tejto legende pomenovali kávu, barraquito, ktorá sa odvtedy stala symbolom Tenerife.

Barraquito, špeciálny, vrstvený horúci nápoj, ktorý prirodzene obsahuje kávu, spenené mlieko, sladké kondenzované mlieko, škoricu, citrón a pomarančový likér. Kávu je možné vychutnať si aj v nealko verzii „ káva leche leche“ sa nazýva, so speneným a kondenzovaným mliekom.

Ingrediencie: (1 osoba)Radi-by-ste-ochutnali-zchute-Kanárskych-ostrovov-Barraquito-káva z Tenerife

  • 1 káva espresso
  • 2 lyžice kondenzovaného mlieka, sladké
  • 2 lyžice likéru 43 (tento je možné dostať na Tenerife)
  • Spenené mlieko
  • Trocha citrónovej kôry
  • Štipka škorice

Príprava:

Na spodok pohára nalejte trochu kondenzovaného mlieka. Pridajte k nemu likér 43 a speňte mlieko. Nalejte jednu dávku espressa na vrch likéru a na to spenené teplé mlieko. Na ozdobu pridajte kúsok citrónovej kôry a nezabudnite ani na kúsok škorice.

Vtedy sa Vám dobre podarí, keď sa všetky šichty pekne oddeľujú od seba. Pri vrstvení Vám pomôže dlhá rukoväť lyžice, ktorou postupne pridáte rozdielne ingrediencie.

Pozrite si video o tom, ako profesionál pripravuje kávu z Tenerife

Szilvia Raáb

ViaSale Travel, Kanárske ostrovy špeciálne